kotimaassa-lomaileminenJos pohtii vielä, mitä seuraavalla pidemmällä lomalla tekisi, kannattaa katse suunnata kaukokohteiden sijasta vaihteeksi kauniiseen kotimaahamme. Mikäli ensi kesänä on tiedossa useiden viikkojen vapaa, eikä suunnitelmia ole vielä tehnyt suuntaan tai toiseen, on hyvä pohtia, mitä lomaltaan haluaa. Mikäli toiveena on turvallinen ja viihtyisä lomakohde, jossa lomaa voi viettää ilman turhaa stressiä, on Suomessa matkaileminen erinomainen vaihtoehto. Moni saattaa tokaista, että Suomessa lomaileminen on kallista. Ruokaileminen ulkona, majoitus hotelleissa ja kaikki muut ylimääräiset kulut luovat toki loven kukkaroon, mutta yhtä lailla matkustaminen kaukaisempaan kohteeseen syö säästöjä, vaikka paikan päällä oleskeleminen olisikin halvempaa.

Suomella on todella paljon tarjottavaa myös meille suomalaisille lomanviettäjille. Ei ole mitenkään sattumaa, että maahamme kohdistuvan matkailun suosio on kasvanut tasaisesti vuodesta toiseen. Ne samat asiat, jotka Suomeen saapuvia ulkomaalaisia lomailijoita maassamme viehättävät, ovat taatusti aivan yhtä hurmaavia meidän suomalaistenkin silmillä katsottuna. Moni suomalainen ei milloinkaan ole käynyt Lapissa, vaikka alue on uskomattoman kaunis ja erikoinen. Entä jos ensi lomalla lähtisitkin Napapiirin pohjoispuolelle ihailemaan tuntureiden karua ja uljasta maisemaa? Miltäköhän tuntuisi lomallaan kastaa varpaansa Lapissa virtaaviin puhtaisiin jokiin? Tai jospa lähtisi viettämään joululomaansa mitä parhaimpaan ympäristöön lähelle joulupukin kotikontuja? Toinen vaihtoehto Lapin ohella on Suomen upea ja idyllinen länsirannikko, jonka varrelta löytyy toinen toistaan suloisempia pikkukaupunkeja kuten Kristiinankaupunki, Uusikaarlepyy, Naantali ja Uusikaupunki, joissa loma kuluu varmasti rattoisasti ihastuttavia puutalokortteleita ihaillen ja merellisestä tunnelmasta nauttien.

Suomi on siitäkin hyvä ja helppo valinta lomanviettopaikaksi, että maassamme on helppo liikkua paikasta toiseen ja vaihtoehtoja todella piisaa. Mikäli omaa autoa ei ole tai sen haluaa syystä tai toisesta jättää kotiin loman ajaksi, voi aivan yhtä hyvin loikata esimerkiksi linja-auton kyytiin tai kulkea junalla. Lentokoneellakin pääsee näppärästi hiukan pidemmälle nopeassa ajassa. Matkailun ei tarvitse edes olla kallista, sillä lomalle pääsee edullisemmillakin hinnoilla esimerkiksi silloin kun matkaliput linja-autoon tai junaan hankkii netistä hyvissä ajoin ja suorittaa pientä hintavertailua. Suomi on kerta kaikkiaan upea lomailumaa, jonka hienoutta ei missään nimessä pidä vähätellä.